Wilton Manors – plads til mangfoldighed

Der er noget fascinerende ved Fort Lauderdale – og i særdeleshed Wilton Manors med sit atypiske aids-museum. For at lære mere om byen, sætter jeg Richard Gray stævne. Han er administrerende direktør for turismeorganisationen Greater Fort Lauderdale Convention & Visitors Bureau.

Af Claus Skovbjerg

CS: Hvorfor skal folk besøge Fort Lauderdale og Wilton Manors?
RG: Folk kommer primært til Fort Lauderdale på grund af strandene og vores mangfoldighed. Mangfoldighed er en meget vigtig del af vores personlighed, af hvem vi er, og hvad vi har udviklet os til. Wilton Manors er vores ‘gayborhood’, og ja, vi er en kæmpestor destination for homoseksuelle. Men vores ‘homosympatisører’ kommer her også, for de véd, at hvis vi kommer her, så er det et godt sted, for homoseksuelle har god smag i forhold til restauranter og barer.

CS: Hvordan kan en frisindet enklave som Wilton Manors eksistere i en ellers stærkt konservativ stat som Florida?
RG: Historisk set har Broward amt, som Fort Lauderdale ligger i, været det mest liberale amt i Florida. Alle vores valgte politikere er primært demokrater. Vi var tidligt ude med at indføre homorettigheder og homoægteskaber, og vi er gået forrest med turisme rettet mod transkønnede. Gennem de sidste 25 år har vi helt sikkert været det mest liberale amt i en republikansk stat.

CS: Hvilken rolle spiller mangfoldighed for turismeindsatsen nu og i fremtiden?
RG: ”Vi ønsker at uddanne de homoseksuelle, fx i hvad transkønnethed er, men vi ønsker også at uddanne vores ‘homosympatisører’. Millennial-generationen går ikke op i, om de er homo- eller heteroseksuelle, eller hvad de nu måtte være. Men når de ser, hvad vi gør som rejsemål, vil de synes, at vi er autentiske og oprigtige, at vi er engagerede og tror på det. Vi har aldrig været politiske før, men det er vi er nødt til at være nu. Det er simpelthen det rigtige at være inkluderende og tolerante. Vores mål er at blande det hele sammen hen ad vejen.

IMG_1560

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *